Понеделник, 03.09.2018

Последни новини:

Представят във фотокнига посетени страни-партньори

07-06-2012

Възпитаници на врачанското училище «Христо Ботев» отново разгръщат трескава дейност с гостите от Франция, Германия и Полша в последната среща по проекта «Нещата, които ни свързват». Благодарение на финансирането по програмата на Европейския съюз «Учене през целия живот» групи от ученици и учители се срещнаха най-напред в Ла Рош-сюр-Форон / Франция/, където се занимаваха със ски-спорт, изкуство и фотография. Втората визита се проведе в Хузум /Германия/ и включваше пешеходен преход от сушата до остров Фьор, курс по уиндсърфинг, разглеждане на град Фленсбург и посещение на остров Зюлт. Много вълнения партньорите изпитаха в Нови Тарг/Полша/, защото пешеходният поход във Високите Татри, заниманията с алпинизъм и колоездене, забележителностите в Краков, Солните мини във Величка и особено курсът по рисуване върху стъкло ги заредиха с богатствата на славянската страна.

В сегашното си посещение в България чуждестранните гости разгледаха редица забележителности в София, ще пътуват до Велико Търново, Белоградчишките скали и Клисурския манастир, ще посетят пещерата «Леденика», в която специално за групата ще се изнесе концерт от музиканти от Врачанския симфоничен оркестър, ще проведат поход в местността Боров камък, вече участваха в курс по народни танци. Настанени в домовете на ученици от местното училище, децата имат възможност да се приобщят към семействата на врачанските си приятели, да се запознаят с начина на живот, с някои традиции и обичаи. Гостите останаха възхитени от посрещането в училището, от сградата и от концерта, изнесен от учениците в тяхна чест.

Като приключи последната среща, участниците ще изработят фотокнига, в която с фотографии и текстови материали ще представят страните, които са посетили – както забележителностите, така и личните си чувства и впечатления. С тези дейности не само се задълбочават и подобряват познанията по немски език, с който се общува, но приятелските контакти между участниците в проекта оформят съзнанието, че всички са членове на бъдещото европейско общество.

  

Добави коментар


въведете текста от картинката

Коментари


     

Наблюдател
Общество
Регион
Криминале
Мейнстрийм Северозапад
Copyright © 2009 Alpiko Publishing. All Rights Reserved.
Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на „Закона за авторското право и сродните им права“. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.