Среща с местни творци ще има в "Нощ на четенето" утре във Враца

Среща с местни творци ще има в "Нощ на четенето" утре във Враца

BOBSTH 16:28:31 13-01-2017
PP1626BO.002
Враца - библиотека - "Нощ на четенето" - предстоящо

Среща с местни творци ще има
в "Нощ на четенето"
утре във Враца


Враца, 13 януари /Ива Спасова, БТА/
Регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца кани любителите на книгата на среща с врачански творци в "Нощ на четенето", която започва утре от 17.00 часа, съобщиха от културната институция.
Всеки желаещ ще може да се срещне и разговаря на чаша чай с Яна Кременска, Цветана Евгениева и Виктория Иванова, както и с ученици от клуб "Ботевци" към СУ "Христо Ботев". По време на срещата ще бъдат представени последните книги на творците, както и най-четените книги от поредицата "Краезнание" на Регионалната библиотека, издадени през последната година. В рамките на първата "Нощ на четенето" отдел "Заемна за дома" на библиотеката ще работи до 19.00 часа.
Кампанията "Нощ на четенето" се провежда по инициатива на Министерството на културата и комуникациите на Франция с подкрепата от Министерството на културата на България. Целта е насърчаване на четенето и различни творчески дейности, свързани с него. Инициативата е насочена към различни участници и партньори - библиотеките и книжарниците, литературните кафенета и клубове, авторите, издателите, училищата, местните сдружения и неправителствените организации, се посочва в съобщението.
/ПП/