Понеделник, 03.09.2018

Последни новини:

Борован 22.6° C   Значителна Облачност

Откриха „Алея на признателността“ в СОУ „Христо Ботев“

 

 В присъствието на много официални гости, учители, бивши и настоящи ученици в двора на най-старото училище във Враца бе открита „Алея на признателността“.

 
Идеята за нейното изграждане е дошла на едно от традиционните заседания на Ученически съвет при СОУ „Христо Ботев“. Учениците дали предложение да се направи и обособи кът, където те да изказват своята признателност към прочутите личности от тяхното училище, направили много за развитието му. Идеята била предложена в края на миналата учебна година. Септември 2014 бе направен концепционалният проект. Негов автор, както и на повечето от кабинетите в училището, е Ивайло Рацов. Стойността на проекта е 20 хиляди лева. 90% от нея идва от бюджета на училището.

 Първата копка на училищния проект бе дадена ноември 2014 година. 

 
Цветя на паметника на Христо Ботев в училищния двор поднесоха почетните гости на събитието. На церемонията грамоти получиха и най-изявените настоящи ученици на училището.

 
В нея са поставени 16 постамента на възрожденци, видни врачани, възпитаници на училището, допринесли за развитието на образователното дело не само във Враца, но и в страната. Някои от тези личности са Димитраки Хаджитошев, Константин Огнянович, Цвета Кръстенякова, Кръстьо Пишурка, Васил Кънчов, Петко Рачев Славейков, акад. Иван Ценов, Мистър Сенко, проф. Тодор Рачински и други. На постаментите са гравирани, посредством лазер, имената на личностите, кратка биографична справка и техните портрети. Алеята е изградена като младежки патриотичен парк.

Добави коментар


въведете текста от картинката

Коментари


                   


Copyright © 2009 Alpiko Publishing. All Rights Reserved.
Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на „Закона за авторското право и сродните им права“. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.
Created by: DREAMmedia Creative studio