Понеделник, 03.09.2018

Последни новини:

Раздяла с юбилейния випуск абитуриенти

21-05-2012

 В мрачния петъчен ден най-старото врачанско училище „Христо Ботев” тържествено изпрати своя 105-и випуск абитуриенти. В двора на учебното заведение не секваше песента „Един неразделен клас”. Всички присъстващи с нетърпение очакваха да видят как ще изглеждат дванайсетокласниците в този съдбовен за тях момент. С патетични слова водещите Николай Николов и Невена Монова откриха училищния ритуал, а след това зам.-директорът Татяна Ангелова с познатата камбана призова абитуриентите за последен път да се отзоват на познатия звън. И ето – с радостни възгласи и празнично облечени завършващите ученици се построиха на определеното място в двора, като не пропуснаха да скандират познатото изброяване от 1 до 12. Последваха химнът на Република България и посрещането на знамената, както и тяхното предаване на следващия випуск. Траянополският епископ Киприян след молебен за здраве отправи сърдечни напътствени слова и поръси със светена вода присъстващите на тържеството. По-малките ученици с пита и мед изпратиха абитуриентите, които преди това на изпроводяк целуваха училищното знаме. С песни и скандирания оформеното шествие от завършващите класове премина през централния булевард към концертната зала на Общината.

Около 3 часа множеството присъстващи на тържеството се наслаждаваха на богатата програма. С много овации беше посрещнато приветствието на зам.-кмета по образование в Общината Красимир Богданов, любим учител от предни години на завършващите. Сърдечни пожелания прозвучаха и в поздравленията от името на областния управител Пепа Владимирова, на Георги Генов от училищното настоятелство, в прочувственото слово на зам.-директора Татяна Ангелова, но най-много бяха аплодирани пожеланията на първокласничката Мария Тошева към каките и батковците. Зрелостникът Любослав Лозанов от 12-б клас благодари от името на випуска за всичко, което са придобили в това училище, което завинаги ще бъде светиня за тях.

Един невероятен с емоциите си концерт внесе висок градус на настроението в залата. Абитуриентите не останаха по-назад с представеното от тях забавно шоу. Всеки клас изяви своята индивидуалност с изпитваните в момента вълнения чрез стихове, песни, поздравления към учителите. Завършващите от 105-ия випуск успяха да се представят като достойни възпитаници и с принос за славата на своето училище.

Добави коментар


въведете текста от картинката

Коментари


30.07.2012 г., 07:48 ч. | ABdWlURsbxsJUPNB
Now I feel stupid. That's calered it up for me

     

Наблюдател
Общество
Регион
Криминале
Мейнстрийм Северозапад
Copyright © 2009 Alpiko Publishing. All Rights Reserved.
Всички публикувани текстове и изображения са под закрила на „Закона за авторското право и сродните им права“. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение е забранено.