Sl 1 Sl 3

Признателност пред делото на Васил Кънчов

На 26 юли 2016 година СОУ „Христо Ботев“ град Враца участва в организирано от Община Враца честване по случай 154 години от рождението на Васил Кънчов - политик, учен, писател, историк, академик, автор на множество етнографски и географски изследвания на Македония, учебници по отечествознание и география, министър на просвещението и общественик. С признателност пред живота и делото на видния съгражданин, пред паметника поднесохме цветя.

Среща послучай годишнината от рождението на Тодор Рачински

На 4 юли 2016 година СОУ „Христо Ботев“ град Враца  участва  в среща, организирана от  фондация „Тодор Рачински“, по повод годишнина от рождението на видния български селекционер, наш съгражданин и учен, първенец на випуск 1947-ма на първото училище в град Враца – СОУ „Христо Ботев”.
На срещата присъстваха кметът на община Враца Калин Каменов, председателят на Общинския съвет Румен Антов, агрономи, ръководството и преподаватели от нашето училище, както и музейни работници.

По следите на нашите известни личности - среща в Латвия

ПРОГРАМА
на работна среща по проект „Еразъм+” в Мадона, Латвия
17.04.2016 – 23.04.2016

Децата на Европа

ДЕЦАТА НА ЕВРОПА – УЧИЛИЩЕ, РАБОТА, ЖИВОТ СЛЕД 100 ГОДИНИ
Главните цели на нашия проект са придобиването на основни умения и компетенции, като например иновативно мислене, предприемачество, дигитални знания, многоезичие, участие в обществения живот, учене през целия живот, сътрудничество между страните членки на ЕС, възпитаване на активно гражданство, интегриране на учениците със СОП, успешно индивидуално развитие.
Проектът се разделя на седем части, в които определени области на живота се разглеждат, обмислят, обработват, визуализират и обсъждат. Училищата разработват отделните теми през учебната година, а резултатите от тази работа се представят на международните срещи.

За запомнящите се участия на ботевци в Програмата за патриотично възпитание – област Враца

На 27.06.2016г. в РИМ - Враца се състоя тържественото закриване на Програмата за патриотично възпитание – област Враца, 2015-2016 година.
Мероприятието беше открито с най-атрактивната разработка за тазгодишния сезон  - „ Находката на века“, дело на група ученици от СОУ “Христо Ботев“ /VIII б клас/. Вече пета година възпитаниците от историческата паралелка в осми клас, ръководени от г-жа Малина Тодорова, са неизменен участник в различните инициативи по програмата. Така по естествен и много примамлив за младежите способ и методика, се постига формиране на родова памет, мотивира се изследователски порив.

Започна лятната екоакадемия

СОУ „Христо Ботев“ организира лятна екоакадемия за всички деца, които искат да се забавляват и да научат нещо ново и интересно. В дните от 20 до 24 юни от 10,00 до 11,30 часа в двора на училището се провеждат екоигри, викторини и други забавления, към които могат да се присъединят и всички желаещи. Лятната екоакадемия вече предизвика голям интерес сред  бъдещите първокласници, децата от ресурсния център и децата от квартала. Екоакадемията е по инициатива на Гергана Комитска със съдействието на началните учители Галина Георгиева, Диляна Бурова, Камелия Панчева и ресурсните учители Валентина Иванова и Дарина Гешева.

Дипломиране на Випуск 2016

С носталгия, безброй усмивки и мъничко тъга - така изпратиха училищните си години 104. зрелостниците от СОУ „Христо Ботев“ - Враца.

Наградиха нашата Александра Ангелова от 10.а клас в кампанията „Яко е да си еко“

На 09.06.2016г. Министър Ивелина Василева, областният управител на Враца Малина Николова и кметът на Община Враца Калин Каменов наградиха нашата ученичка от 10.а клас- Александра Ангелова.
Тя се отличи като победител за Северозападния район в „Зелената олимпиада“, част от образователно- информационната кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите.
Кампанията цели популяризиране на ОП „Околна среда 2014- 2020“.
150 наши възпитаници, които бяха гости на спектакъла в Народно читалище „Развитие“, бурно аплодираха Алекс и й дадоха своята любов и подкрепа!
Продължавай да ни радваш все така, Алекс!
 

Проект за енергийна ефективност

На 09.06.2016г.  в аулата на училището се състоя среща на представители на Община Враца и наши ученици от 9-ти и 10-ти класове във връзка със стартирането на проект „Фиеста“, в рамките на програма „Интелигентна енергия за Европа“ на Европейския Съюз.
Това е европейско начинание, което цели повишаване на нашата информираност в областта на домашното енергоспестяване и създаване на енергоспестяващо поведение на нашите семейства. Една актуална тема във времето на постоянно растящи цени на енергоносителите.
На учениците бяха раздадени информационни материали, а за  родителите - въпросници, с попълване на които ще участват в лотария и имат шанс да спечелят енергоспестяващи уреди (хладилник, телевизор, микровълнова, ютия и т.н.).

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti