Sl 1 Sl 3

Победи в Ученически игри 2016

В провелия се зонален етап от Ученически игри 2016 по лека атлетика, училището ни се включи с два отбора - момичета и момчета от 5 – 7 клас.
Учениците участваха активно и съзнателно, в резултат на което момичетата завоюваха първо място, а момчетата - второ.
За подготовката и добрите резултати на спортистите основен принос има Альоша Велков – учител по физическо възпитание и спорт.
Призовото място на девойките дава право на отбора им да участва във финалния кръг на ученическите игри през м. юни.
Ръководството на училището им пожелава успех!

Медал за Дарио от 2в

Училищното ръководство поздравява Дарио Калинов Панайотов - ученик от 2в клас, който се завърна с медал от провелия се в град Велико Търново турнир по спортна гимнастика "Болярци".

Браво момче! Върви все напред и ние ще те подкрепяме!

 

Отлично представяне в Национална конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество”

На 22 и 23 април 2016 година в град Добрич се проведе заключителния етап на Националната конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество”.
Нашето училище беше представено от четвъртокласничките Преслава Николова, Теодора Александрова и Деница Сираковска, които участваха в надпреварата с авторски приказки. Трите момичета впечатлиха журито с отличното познаване на проблемите, които са интерпретирали в творбите си и с решенията, които предлагат. Учениците получиха диплом за успешно представяне, а Деница Сираковска спечели първа награда в Първа възрастова група, със своята приказка „Малкият Анди с голямото сърце”.

Грамотни и атрактивни!

Познаване на езиковите правила и умения за убедително представяне демонстрираха седмокласниците ни в областното  състезание „Из дебрите на родния език“. Нашият отбор зае 1. място сред 11 отбора от училища в града и областта. В тима на победителите се включиха:
Гергана Конова, 7в клас;
Емилия Манчовска, 7б клас;
Владислав Илиев, 7в клас.
В първите два кръга седмокласниците показаха знанията си по български език. За подготовката им важна роля има тяхната учителка Соня Дамянова.
Най-атрактивно беше представянето на отбора ни в третия кръг на състезанието, където трябваше да се създаде текст по опорни думи. Гери се вживя в ролята на репортер и интервюира Влади от мястото на събитието – подготовка за празника Великден във Врачанско.

Надпревара в спортното ориентиране

На 23 април се проведе състезание по спортно ориентиране в местността Леденика с участието на ученици от 9В и 10А клас. Състезанието бе посветено на Деня на Земята и се организира от Асоциацията на професионалните географи и регионалисти – клон Враца под ръководството на Павлина Павлова, Васил Василев и Надежда Нинова. Макар че за първи път да участват в състезание по спортно ориентиране учениците  се справиха отлично. Първи в надпреварата се класираха Гергана и Даяна от 10А. Втори се класираха Силвия и Елизабет от 9В,  с бронзовите медали завоюваха Иван и Начо от 9В.

До всички наши студенти: с удоволствие публикуваме покана от Кмета на община Враца

УВАЖАЕМИ Г-Н/Г-ЖО ДИРЕКТОР,

         Екипът на Община Враца кани на втора среща с Кмета всички студенти от Враца, които учат по света и у нас, и са се прибрали у дома за великденските празници. Каним ги в Общината на 29 април от 10 часа.

         Ще се радвам да бъдете съпричастни и от мое име да поканите още Ваши възпитаници, учащи в чужбина или в българските университети, които биха имали интерес да дойдат. Вярвам, че ще създадем уникална мрежа от младежи, които обичат Враца и с готовност ще подкрепят развитието на нашия град.

         На срещата участниците ще имат възможност да дискутират актуални теми и да представят идеи и проекти, които възнамеряват да реализират във Враца. Също така ще присъстват и представители на програма „Еразъм+” и фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България”.

         Желание за участие може да се заяви с мейл на soc_ml.deinosti@abv.bg или на телефон: 0876 964 425. Регистрацията е важна, за да се подготвим по-добре.

Отбелязахме 140 години от Априлското въстание

На 20.04.2016г. под ръководството на г-жа Мая Антова и г-жа Диана Николчева ботевските възпитаници отбелязаха тържествено годишнината от Априлското въстание като рецитираха въодушевено „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово?“ , изчетоха откъс от Кървавото писмо на Тодор Каблешков, слова на Бенковски, Вазов, Захари Стоянов и баба Тонка Обретенова. 
Вокална група „Весели звънчета“ с ръководител Веселка Александрова придадоха много тържественост и патриотично настроение като изпълниха на финала песента „Къде си, вярна ти любов народна?“ и заслужиха достойно бурните аплодисменти на публиката.
Кулминацията на тържеството бе поднасянето на цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището.
Благодарим ви за патриотизма, който ни вдъхнахте!

Първи голям успех за младите географи

Магелан” – отборът на СОУ “Христо Ботев” в състав Йохан Панев – 12в, Добрил Тошев – 8в, Габриела Йотова – 7г и Димитър Димитров – 6в, с ръководител Юлия Николова постигна отличен резултат на Българския географски фестивал, проведен на 16 и 17 април в гр. Казанлък, като извоюва четвърто място в конкуренция с 38 отбора от цялата страна. Йохан Панев, капитан на отбора, стана носител на сребърния медал в индивидуалната надпревара с повече от 100 негови връстници. По този начин “ботевци” станаха първите от областта, спечелили такива престижни отличия в тази сфера и затвърдиха позициите си сред българските географски таланти. Пожелаваме им покоряването на нови върхове!

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti