Sl 1 Sl 3

Панаир на образованието

За трета поредна година СОУ “Христо Ботев” взе участие в инициативата Панаир на образованието, организирана от Община Враца.
Официални гости на панаира бяха инж. Николай Иванов – кмет на Община Враца, зам.-кметът по образование Красимир Богданов и Митонка Червеняшка – началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” в РИО.

Седмица на детската книга

По случай седмицата на детската книга учениците от II “А“ клас с класен ръководител Г. Георгиева проведоха маратон на четенето и викторина. Децата отговаряха на въпроси във връзка с прочетена книга. Драматизираха откъс от „ Доктор Охболи“ от К. Чуковски.
Гости на представянето на книгата бяха представители от Детския отдел на библиотеката към Читалище „ Развитие“, които бяха очаровани от знанията на учениците.
Всяко дете получи грамота за добър читател и приятел на книгата.

Вечер на талантите

На 14 април, по инициатива на учениците от VIIб клас, се проведе Вечер на талантите.
Участниците представиха своите таланти – песни, танци, рецитиране на стихотворения и приготвяне на кулинарни изкушения.
Точни и обосновани отговори дадоха ученици и родители на въпроси от проведената  викторина в областите математика, география, биология и туризъм.
Два отбора направиха вкусни и интересни сандвичи, с които почерпиха приятелите и гостите си.
Куилингът като изкуство бе показан от Патрисия, която се включи в програмата с изработването на дизайнерска чаша за кафе.
 

I награда за поезия от XVI национален фестивал на детската книга – гр.Сливен

Как се откриват пролетни вълшебства чрез магията на поезията? Това е тайната на стихотворението, с което Дарена Дилчовска  от  IX б клас спечели  I награда в литературния конкурс „ИСТОРИЯТА НА ЕДИН ТЪРСАЧ НА ВЪЛШЕБСТВА”, раздел  „ПОЕЗИЯ” - III възрастова група /15-16 г./.

Конкурсът се организира от РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА "САВА ДОБРОПЛОДНИ" – СЛИВЕН, със съдействието на Министерството на културата,Община Сливен, Областната управа - Сливен, Ротари клуб - Сливен, Държавната агенция за българите в чужбина, издателства и др.

Официалната церемония по награждаването на участниците, в която Дарена ще вземе участие,ще се проведе на 9 май 2014г. в Голямата зала на Драматичния театър „Ст.Киров” - Сливен

Великденски поздрав от IIIв

Броени дни преди големия празник – Великден,  учениците от IIIв клас с класен ръководител Наталия Андреева ни зарадваха с тържество, посветено на пролетните празници.
Гости на тържеството бяха: Диана Гоцова – пом.-директор по учебната дейност, Нели Христова – главен учител в начален етап, Виолета Злидолска – педагогически съветник, учители и родители.
Третокласниците бяха подготвили стихове, песни и танци, посветени на празника, които изпълниха на фона на специална мултимедийна презентация. Тя представи празниците и обичаите, предхождащи Възкресението на Спасителя, Страстната седмица, Възкресение Христово и традиционните Великденски символи.
Децата - артисти създадоха изключителна атмосфера както със своите изпълнения, така и с красивите декори, специално приготвени за празника.

Предизвикателството да си успешен

Предизвикателството да си успешен!
Екип на СОУ “Христо Ботев” взе участие в организиран от РИО – Враца форум за представяне на успешни модели за управление на образователните институции.
Доклад и мултимедийна презентация под надслов “Предизвикателството да си успешен” разработиха: Виктор Кръстев, Диана Гоцова, Нели Христова, Соня Дамянова и Виолета Злидолска.
Крайният продукт беше представен от пом.-директорът по учебната дейност – Диана Гоцова на конференция, състояла се на 28 март в с. Баня, общ. Разлог.

Блестящо представяне на Александра от 8.а на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование

Александра Калинова Ангелова – ученичка от 8а клас се представи блестящо на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование, който се проведе в град Момчилград на 5 и 6 април 2014г. Александра се класира на 13 място от 60 участници  във възрастовата група за учебно съдържание за 7 и 8 клас. Това е значимо постижение за нашето момиче, защото поради регламента на олимпиадата тя  се справи с теоретичен тест, който включва и учебно съдържание, което ще се учи през следващата учебна година. Практическите задачи бяха в две лаборатории - ботаника и зоология. Учител, който подготви Александра за това изпитание е нейната преподавателка по биология Ирена Захариева. Двете положиха всеотдаен труд и отделиха много време за допълнителна подготовка. Поздравления, Александра! Гордеем се с теб! 

Победители в Националния конкурс “Малкият принц”

Да поздравим учениците от 6. класове за най-доброто колективно представяне в Националния конкурс за млади философи “Малкият принц”, Селановци 2014 г. Творби от есеистичния жанр представиха: Десислава Вълова, Габриела Георгиева,  Александра Вутова и Диана Дойчинова от 6а, Моника Венциславова от 6б и Добрил Тошев от 6д клас.
Трето място от 206 участници спечели Десислава Вълова, която във втория етап на състезанието писа есе на тема: "Много по-трудно е да съдиш себе си, отколкото другите. Ако можеш да съдиш правилно себе си, значи си истински мъдрец.”
Ръководител на групата млади философи бе г-жа Илона Данковска.
Бъдете все така дръзновени, успешни и мислещи, мили деца!

Седмицата на биологията завърши с игра за биологичното разнообразие - "Биологията - наука за живота"

Играта се проведе с участието на ученици от седмите класове.

В отбора на 7а клас/син отбор/ участваха - Цветан, Виктория, Брайан, Цветелина и Мелани.

В отбора на 7б клас/червен отбор/ участваха - Георги, Цветомира, Борислав, Василена и Патрисия.

В отбора на 7в клас/зелен отбор/ участваха - Веселин, Ина, Белослава, Кристина и Ана-Мария.

Водещ на играта - Цветомир Петков - 9а клас

Асистентки на интерактивната дъска - Гергана Николаева и Вяра Асенова от 9а клас.

Жури  - Ирена Захариева - учител по биология и Инеса Пенова - от 9а клас.

Победител в играта - отборът на 7б клас /червен отбор/. Всички участници в играта получиха за награда сборник с тестови задачи за подготовка за изпита по биология след седми клас.

Целта на провеждането на седмицата на биологията и играта  е да се създаде приемственост чрез съвместни инициативи между ученици от седмите класове и ученици от профилираните биологични паралелки.

 

Първокласниците ни вече са грамотни

Всички букви зная, мога да чета.
Те ще ми разказват
всичко за света.
Пърокласниците в СОУ “Христо Ботев” вече знаят всички букви!
На специално подготвени тържества за буквите малките ученици се представиха блестящо и показа пред своите родители колко много знаят.
Гостите бурно аплодираха всички изяви: умения за четене, писане, танцуване, отгатване на трудни гатанки, актьорски и певчески таланти.
Децата благодариха на своите родители, учители и възпитатели за помощта, която те им дават по трудния път към знанието. 

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti