Sl 1 Sl 3

Признание за таланта на Александра от 6. а

С грамота и плакет се завърна Александра Николова от 6. а клас от Международния детски музикален конкурс „Златни ябълки”. Надпреварата се състоя в град Кюстендил от 10 до 12 октомври. В конкурса  участваха 39 деца от 26 града на България и от 4 държави- Албания, Македония, Сърбия, Хърватска. Талантът на нашето момиче беше отличен от фондация „Friends”.

България чете

На 28 септември СОУ "Христо Ботев" - Враца обяви Ден на отворените врати, с което се включи в Националната кампания "България чете".
Кампанията се реализира под патронажа на президента на Република България, Министерството на културата и Министерството на образованието.
В инициативата "Чети с мен" участваха ученици от начален етап, които четоха творби на Ангел Каралийчев, Асен Разцветников и Астрид Линдгрен.
Събитието уважиха г-жа Пламенка Ангелова – старши експерт по начално образование към РИО – Враца, ученици и родители, медии.

На 15 септември


Започна новата учебна година!
С топли думи се обърна директорът Викор Кръстев към хилядите ученици, учители и родители.

      Скъпи ученици, учители и гости,

      Чувствам се безмерно горд и щастлив, че в този светъл и важен за всички нас ден  ви посрещам и поздравявам.
      Отново е 15 септември – ден на ново начало, защото започва новата учебна 2014/2015 година.
      Аз и всички учители се гордеем с вас и вашите постижения, успех и дисциплина. Днес е трудно да си ученик, но още по-трудно е да си учител. Знайте и помнете, мили деца, че учител е този, който те учи, а не те поучава. Добрият учител те уважава и обича, прощава. Той може да ти обясни не само, че земята е кръгла, а как е станала такава. А в нашето училище има много такива учители! Заради тях и красивото ни училище, най-престижното в страната, броят на учениците се увеличи с още 400 нови попълнения. Каква по-голяма радост от тази в този прекрасен първи учебен ден?
      Много деца днес няма да влязат в клас, заради наводненията и икономическата криза. Ние сме съпричастни на болката им и ще се опитаме да им помогнем. Ще станем приятели с тях.
      Мили ученици, скъпи колеги, ние сме щастливци, защото пред нас е най-светлият училищен храм. Зная, че ще го пазим и достойно ще се трудим, за да го прославим.

"Да върнем вярата в доброто"

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България се обръща към всички директори на училища и детски градини, учители, ученици и родители за съпричастност към трагедията, сполетяла нашите сънародници от наводнените това лято населени места - хиляди хора, останали без дом и поминък.
"СРСНП обявява Национална дарителска кампания за набиране на средства за подпомагане на децата в наводнените райони на България. Нека помогнем, посвещавайки седмицата от 15 до 19 септември на добротата и благотворителността....Всеки носи бремето на своите проблеми, но нека за миг да се вгледаме в себе си и в света около нас и се опитаме да сътворим добро."
Тази кампания е атестат за нашата ценностна система. Тя е най-мащабната дарителска кампания за системата на средното образование досега, защото ще се проведе едновременно във всички училища от страната за един кратък период от време.
С вяра в най-добрите черти на националния ни характер - състрадание и съпричастност подкрепяме кампанията и призоваваме нашите ученици и родители да се присъединят.
Скъпи  ученици и родители,
Как ще участвате в дарителската кампания "Да върнем вярата в доброто" ще обсъдите с класните си ръководители в първите дни на новата учебна година. 

Theme provided by Danetsoft under GPL license from Danang Probo Sayekti