• warning: Creating default object from empty value in /home/hristob/public_html/2012/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/views.module on line 1118.
  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 1148.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 599.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 599.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 181.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 136.

Олимпиади, състезания, конкурси

Средно училище „Христо Ботев“-Враца е победител във второто издание на конкурса „Най-патриотичен клас“

Победител във второто издание на конкурса е отборът на 10 „Б“клас на СУ „Христо Ботев“. Призьорите ще имат възможността да посетят градовете, в които поетът и революционер е живял, преподавал и развивал дейност – Букурещ, Браила, Галац и Измаил. В украинския град, младите родолюбци ще посетят лицея и да се срещнат с негови възпитаници.
Учениците от Х б клас на Средно училище „Христо Ботев“ град Враца, профилирано обучение по история, с основание могат да бъдат доволни и горди от своето участие във второто издание на конкурса „Най-патриотичен клас“, организиран от Община Враца. По ботевски пламенно и с огромен ентусиазъм чрез поредица от инициативи те доказаха, че са истински родолюбци, които познават миналото на нашия народ, продължават неговите традиции, следват идеалите на предците ни и отдават заслужена почит на онези, които са мислили и работили за бъдещето на България.

Средно училище „Христо Ботев“ с двама призьори в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“

На 26.06.2018г. в Руският културно-информационен център в град София се състоя тържествено награждаване на победителите в  Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“, който тази година беше посветен на 140 години от Руско-турската освободителна война. Гордост за нашето училище е фактът, че в конкурса бяха отличени двама млади „ботевци“ - петокласниците Борис Боянов Цеков и Божидара Десиславова Първанова от V-в клас. Те разработиха мултимедийна презентация и реферат на тема „140 години от Освобождението на град Враца“. В процеса на проучвателната  дейност, „родолюбците“ Борис и Божидара проявиха изключителен интерес, постоянство и усилие в изследването на всички източници, които им разкриха постепенно историческата истина за паметното събитие от историята на родния град. Не закъсня и заслужената награда за тяхното усърдие. Разработките, които те представиха на български и на  руски език и бяха оценявани от авторитетно жури от преподаватели по история и руски език в Софийският университет „Св. Климент Охридски“ бяха отличени сред десетки други на ученици от България, Русия, Молдова и редица други страни от Европа. Борис зае призовото трето място, а Божидара получи награда за отличена творба. Достойните „ботевци“ постигнаха този огромен успех състезавайки се с по-големи по възраст претенденти и впечатлиха журито, което ги определи като сериозна заявка за бъдещи успехи. В подготовката на разработките учениците получиха подкрепа от своите учители Малина Тодорова – старши учител по история и цивилизации и Веселинка Петкова – старши учител по руски език. Браво Боби и Божидара!    

Достойно представяне на туристите в национална изява

Ученици на туристически клуб „Тинтява“ взеха участие в XVI Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи за приза „Кристален еделвайс“, който се проведе в дните от 22 до 24 юни на язовир Копринка.
Учениците спечелиха призовите места в: стрелба с лък, теглене на въже, майсторско управление на велосипед, построяване на палатка и изграждане на палатъчен лагер и в състезанието „Познавам ли моята България?“.

Достойно представяне на Републикански шампионат по приложно колоездене

Клубът по приложно колоездене на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца взе участие в Републикански шампионат проведен на 25-26 май 2018г. в гр. Ямбол.  В състезанието отборът се класира на 7. Място в основните дисциплини и на 6. Място в дисциплините на Български червен кръст.
На състезателите бе връчена наградата – Диплом за класиране на 7. Място, медали за участие и топки за индивидуалните състезатели.

В десетката сме на Републиканското първенство по приложно колоездене

Отборът на училището по приложно колоездене се класира на осмо място на Републиканския шампионат на 11 и 12 май 2018 година в с. Челопеч. Училището бе наградено с нов велосипед за нуждите на Клуба по приложно колоездене. Учениците се подготвяха под ръководството на г-н Генади Димитров.
Ръководството на училището поздравява отбора за престижното класиране и пожелава ан учениците нови успехи!

Математически успехи

Гергана Георгиева Пащрапанска от 2в клас е носител на бронзов медал и грамота за 3.място във Великденското математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България.
Училищното ръководство поздравява Гергана за победата!
Успех в покоряването на математиката!

За втора поредна година ботевци участваха в Национална олимпиада по астрономия

От 4.05.2018г. до 6.05.2018г. в гр. Кърджали се проведе XXI Национална олимпиада по астрономия. Учениците: Виктория Симеонова от 7д клас, Радина Драгошинска от 7б клас, Иван Бърдарски и Преслав Панков от 8а клас с ръководител Благовеста Гладнишка се класираха за националния кръг на олимпиадата и попаднаха в списъка на най- добрите астрономи във възрастова група 7-8 клас. Гордост за нас е, че от 42 участници от цялата страна в тази възрастова група, четирима са представители от нашето училище. Поздравяваме ги за постижението и им пожелаваме бъдещи успехи!

Поредна награда от литературен конкурс

Поздравления за единадесетокласничката Пепа Тотева Петкова от литературния клуб "Ботевци", която е отличена с III награда в категория ПОЕЗИЯ - III възрастова група в Националния литературен конкурс на тема „Чудо до поискване” на XX Национален Фестивал на детската книга - Сливен. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на на 10 май 2018г. /четвъртък/ от 10:30 ч. в Драматичния театър „Ст.Киров”-Сливен. Пепа е сред отличените във втора възрастова група, категория „Поезия“ на петия юбилеен Национален литературен конкурс „Стамен Панчев”, организиран от Дружество „Орханиец” и Сдружение на литературните творци „Ст.Панчев” Ботевград. Нашата поетеса получи грамота и книги, осигурени от дружество „Орханиец” и дружество "Стамен Панчев", а стиховете ? ще бъдат включени в алманах с най-добрите творби.

Отново повод за гордост

На XIV Национална олимпиада по география и икономика в град Стара Загора, СУ "Христо Ботев" ще бъде представено от Димитър Иванов Димитров от 8в клас. Успех и още много географски върхове на Митко и неговият ръководител д-р Цветелина Ценова.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer