Олимпиади, състезания, конкурси

Достойно представяне на Националния кръг на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018

На 13 и 14 април 2018г. в град Велико Търново се проведе Националния кръг на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018 организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Състезанието KGL осигурява възможност на всички ученици да покажат знанията си като единственото изискване е участниците да учат английски като чужд език и да се запишат за нивото съобразно с възрасти им.
Нашите участнички Михаела Володиева Нинова от VII б клас и Ейлия Донахю Давидова от VII г клас представиха достойно нашето училище сред повече от 300 ученици. 

В топ 10 на Националния кръг на Европейска олимпиада по статистика

Състезанието за България се състоя в два етапа, а учениците бяха разделени в две категории - ученици от Х - ХII клас и ученици от VIII - IX клас. Нашият отбор в състав: Иван Бърдарски, Ралица Иванова и Даниела Павлова от 8.а клас, обработи и анализира предоставените статистически данни за страната, за Северозападен регион и за област Враца и ги представи под формата на презентация.
Във втория етап презентации направиха 73 отбора от Категория А и 25 отбора от Категория Б.
Отборът на Средно училище „Христо Ботев“-Враца, под ръководството на г-жа Връбка Антонова, се класира на 8. място, изпреварвайки елитните математически гимназии: ПМГ „Баба Тонка“-гр. Русе, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“- гр. Варна, ПМГ "Св. Климент Охридски" – гр. Силистра и Професионални гимназии по икономика.
Училищното ръководство се гордее с постижението на своите ученици и им желае още много творчески успехи!

Достойно представяне на Националния кръг на олимпиадата по философия

На 23 - 25.03.2018 год. в гр. София се проведе ХХХ Национална олимпиада по Философия. На нея участва единствения класиран от област Враца, Михаил Орлинов Митев, ученик от 12. б клас. Юбилейното издание беше открито тържествено от професор Герджиков, ректор на СУ „Св. Климент Охридски“. На оспорваното състезание  Михаил защити нашите високи очаквания с резултат от 453 точки. Есето му върху фрагмент на Ницше беше оценено от националната комисия сред първите 5.
Поздравления за Мишо и неговото достойно представяне!
Ръководството и неговите учители по философия Валентина Димитрова и Татяна Ангелова му желаят успехи и в бъдещите начинания!

 

Отлично представяне на Националното състезание „Ключът на музиката“


На 24.03.2018г. в Академията за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив се проведе заключителния етап на Националното състезание „Ключът на музиката“.
Нашите ученички Белослава Гюрова и Александра Власова от V Клас се представиха достойно и получиха грамоти и плакет „Ключ сол“ за активно участие и постигнати отлични резултати в състезанието. Ученичките бяха подготвени от Веселка Александрова – старши учител по музика.
Училищното ръководство изказва своите благодарности към двете ученички!

Отлично постижение на Михаил, 12б. клас по философия

Ученикът Михаил Орлинов Митев от 12. б клас на Средно училище "Христо Ботев"-Враца е единственият ученик от област Враца класиран за Националната олимпиада по философия, която ще се проведе на 23-25 март 2018г. в гр. София.
Училищното ръководство му желае успешно представяне!

Постижения по статистика

Отбор от трима ученици на СУ „Христо Ботев“ – Враца взе участие в Националната олимпиада по статистика и се класира за втори етап. Отборът е единствен от област Враца и със своите постижения прослави областта.
Иван Бърдарски, Ралица Иванова и Даниела Павлова се обучават в 8а клас, профил Природоматематически, с профилиращи предмети Биология и здравно образование и Химия и опазване на околната среда, а тяхната подготовка се дължи на Връбка Антонова.

Успех за Иван и Преслав от VIIа клас на олимпиадата по астрономия

Иван Бърдарски и Преслав Панков от 7а клас се класираха за националния кръг на олимпиадата по астрономия.
Гордееем се с тях и им пожелаваме достойно представяне на предстоящата олимпиада!

Голям успех на Ивон от 12б

Ивон Емилова Цветанова, ученичка от 12б клас, е класирана за националния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Нашето училище се гордее с талантливите си ученици, а на Ивон пожелаваме достойно представяне на предстоящата олимпиада!

Резултати от вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски език на Кеймбридж училищата

 

Име, презиме, фамилия Ниво Общ брой точки Максимален брой точки
1 Деница Георгиева Сираковска Movers 29 45
2 Ивана Георгиева Пекова Movers 29 45
3 Кристиян Ивов Конов Movers 27,5 45
4 Искрен Илиянов Николов Movers 21 45
5 Викторио Георгиев Николаев Movers 15 45

 

Име, презиме, фамилия

Александра от 9а - пета на Националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование.

Да достигнеш до национален кръг на олимпиада - това е значително постижение. 
А Александра Калинова е на пето място в своята възрастова група, пета сред шейсетте най-добри млади биолози в страната. Това е изключителен успех. За втора поредна година Алекс показа висока класа в избраната от нея наука.
Какво ли ще чуем за нея след години!?
Браво, Алекс!
Горди сме с теб! Радваме се, че един от Нас го е постигнал!
Много успехи и занапред!

Какво казва Алекс?
"За мен биологията се превърна в нещо много повече от наука, нещо много естествено и близко до мен.
Олимпиадата е не просто състезание, а дълъг път, който трябва да извървя, за да получа плодовете на своя труд.
Изключително съм признателна на своя преподавател по биология Ирена Захариева, с която вложихме изключително много труд и всеотдайност в това начинание и която ми помогна да постигна всичко дотук и да порасна още малко.
Благодаря Ви, г-жо Захариева!"

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer