Спорт

I-во място за баскетболният отбор 5-7 клас на Средно училище "Христо Ботев"

Момчетата от 5-7клас на Средно училище "Христо Ботев" са на първо място на Общински етап от ученическите игри за 2017-2018 година по баскетбол. С тази победа отборът се класира за Областния етап на ученически игри. Техен треньор е Вилма Дамянова.Желаем успех на момчетата на следващ етап.

Повод за гордост в леката атлетика

Младите таланти от Средно училище "Христо Ботев"- гр. Враца, Георги Михайлов и Иван Георгиев от 9.в клас се представиха достойно на Петият етап от атлетическата верига GO!KIDS! , като Георги взе I-вото място при момчетата на 60 метра.
Това бе първото състезание за Иван Иванчев от 1.а клас, което не го спря да вземе III-то място на дисциплината скок дължина от място.
Пожелаваме им още много успехи и медали!

I-во място на състезание по баскетбол

Отборът по баскетбол (момичета 5-7клас) на Средно училище "Христо Ботев" -Враца се класираха на I-во място на Общински етап от Ученическите игри. Техен треньор е Вилма Дамянова.
Желаем успех на момичетата на Областния етап от състезанието!

Спортен турнир за Купата на училището

От 12.06.2017 до 15.06.2017 се проведе спортен турнир за купата на директора с ученици от 5. до 11. клас. Спортната проява се осъществи в три дисциплини: 50 м. спринт, хвърляне на плътна топка и дълъг скок от място. Децата бяха разпределени в три възрастови групи. При най- малките, 5-6 клас, първо място спечели Христо Бисеров Валентинов. При момичетата от същата възрастова група- Сияна Людмилова Николова. При момчетата от 7-8 клас се отличи Ивайло Илиянов Тодоров, а при момичета- Мария Вахтанг Робертович. Победители от 9-11 клас за момчетата: Виолин Виолинов Бойчев, а при момичетата: Патрисия Людмилова Николова. От всички тях с най- добри показатели и носители на купата на директора станаха Христо Бисеров Валентинов и Ивайло Илиянов Тодоров. Първенците бяха наградени и с грамоти, тениски с логото на училището, много радости и поздравления. Амбициите на училищния екип са този турнир да се провежда всяка година през месец юни и да стане традиционен.
Честито на победителите!

Пореден спортен успех

Училище „Христо Ботев“ се гордее с постиженията и успехите на всички свои ученици!
Повод за това в настоящия момент дава шестокласникът от класа на госпожа Връбка Антонова – Иван Красимиров Костов. Той завоюва призовото трето място на провелия се на 14 май 2017 г. Държавен лично отборен шампионат по класическа борба.
Браво, Иване! Продължавай да печелиш своите битки, така издигаш авторитета и на своето училище!

Тренировка по кикбокс по Проекта "Твоят час"

Ученици от Средно училище „ Христо Ботев“ - гр. Враца от клуба по ''Кикбокс'' проведоха своята тренировка под наблюдението на Венелин Янков треньор на Спортен клуб ''Победа'' . Събитието се реализира на 06 май 2017г. във физкултурния салон на училището. Учениците, с ръководител Павлина Павлова - учител по физическо възпитание и спорт, демонсрираха различни удари с ръце и крака , и две спаринг срещи на ученици от 2 до 5 клас. Заниманията се провеждат по проекта „Твоят час“ - занимания по интереси на МОН. Целта е да се развиват физическите качества и умения на учениците , чрез един по различен спорт. Изграждането на строга дисциплина както и умения за самозащита. Учениците получиха покана за наблюдение на тренировка на състезателите от Спортен клуб '' Победа''.

II-ро място на състезанието "Млад огнеборец"

 
На проведеното Регионално първенство по "Млад огнеборец" за 2017 година, отборът на Средно училище "Христо Ботев"- Враца с ръководител Вилма Дамянова спечели комплексно II-ро място.
На отделните дисциплини : "Бойно разгръщане на състезателна пътека" взеха II-ро място и "400м. Щафетно бягане с препятствия" - също II-ро място.

Спортен успех за Роби от шести клас

Спортен успех
Училищното ръководство поздравява Робърт Валтеров Калъпов, ученик от 6е клас за спечеленото второ място на Републиканското първенство по кикбокс, проведено в Свиленград. Браво, Роби! Продължавай напред!

Купа "Ротари" - 2016 година

Средно училище „Христо Ботев“ сe  класира на трето място  по волейбол за юноши, и трето - за девойки. Втори места извоюваха девойките на баскетбол и момчетата във възрастова група – 5-7 клас на футбол. Най- малките също спечелиха второ място на щафетните игри.
   Ботевци играха с хъс, подкрепяни от своите ръководители: Вилма Дамянова, Павлина Павлова, Альоша Велков и Васил Василев.

Браво на Иван Костов от 6е

Иван Костов – ученик от 6е клас се представи отлично, заемайки призовото трето място в ежегодния Турнир за деца и юноши по класическа борба, проведен на 15 октомври в с. Селановци, община Оряхово.
Училищното ръководство поздравява ученика и пожелава бъдещи спортни успехи!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer