Футболистите на Средно училище „Христо Ботев“ – шампиони в Националния турнир за „Купата на Кока Кола“

Турнирът за „Купата на Кока Кола“ се провежда за седми пореден път и тази година участие взеха отбори от 360 училища от цяла България и над 3600 ученици.
Финалният кръг се състоя на 08 - 10 юни 2018 г. в гр. Варна. В него взеха участие победителите от 10-те зони на България: София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Кърджали, Русе, Велико Търново и Враца.
В първия кръг на надпреварата отборите бяха разделени в 4 групи по 3 отбора, като след изиграване на двубоите класиралият се на 3-то място в групата отпада. Първите два отбора продължиха в следващия етап. Отборът на СУ „Христо Ботев“- Враца попадна в групата на СМГ „Паисий Хилендарски“- София и ОУ „Тодор Каблешков“- Пловдив. Нашите ученици постигнаха 2 победи, надигравайки отбора на Пловдив с 3:1 и отбора на СМГ с 3:2.
Във втория кръг на надпреварата, след пълен жребий, отборите бяха разделени в 2 групи по 4 отбора. Средно училище „Христо Ботев“- Враца попадна в групата на домакините СУ „Найден Геров“- Варна, ОУ „Д-р Петър Берон“- Момчилград и отбора на СМГ.
Отборът на Враца се наложи над домакините от Варна с 2:1, като варненци поведоха с 1:0, след което Враца прояви характер и спортен хъс и обърна резултата в своя полза с 2:1.
Във втория мач срещу отбора на Момчилград резултатът беше 1:1. В последната среща нашият тим се наложи над СМГ /София/ и без загубена среща придоби правото да играе финал в турнира.
На финала Ботевци се изправиха срещу отбора на 3 ОУ „Димитър Талев“- Благоевград. В редовното време резултатът завърши 0:0 и след изпълнение на наказателни удари  врачани спечелиха 1. място.
Голямата награда за учениците на Средно училище „Христо Ботев“ и техния треньор – г-н Васил Василев е посещение на четвъртфинала от световното първенство по футбол в гр. Сочи, Русия.

 https://mobile.sportal.bg/video.php?video=112999

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer