Обръщение на проф. Ангел Кунов

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
Прочетох с голямо внимание Вашия призив във връзка с взето решение на заседание на Общинската и Областната администрация, Регионалното управление на образованието и Търговско-промишлената палата. Не съм запознат с подробности от това съвещание и не мога да бъда конкретен, но приемам  за достоверна информацията от призива.
            Години наред гостувам с подходящи беседи в гимназия "Христо Ботев". С голямо желание и обич помогнах за преобразуването и обогатяването на кабинета по география. Това и други причини ме карат да се чувствам уютно в гимназията и сред нейните ученици и преподаватели. Като български учен се радвам искрено на успехите и постиженията в този храм на образованието във Враца.
            Дългогодишният ми опит в науката и висшето образование ме е срещал с много положителни и отрицателни решения. Затова останах много учуден от  взетото решение за промени в статута на Вашето прекрасно училище. Подкрепям напълно Призива и от своя страна се обръщам към специалистите, взели решението.
            Уважаеми госпожи и господа,
            Не робувайте на партийни и административни пристрастия и недомислия, които не след дълго ще доведат до поредния спад в образованието и науката. Смея да твърдя, че България преди години беше образец с образованието. Вие много добре знаете, че всяка държава, която не милее за развитието на образованието и науката, е обречена на провал. И никой няма да може да спре потока от млади хора, запътили се там, където ще получат високо образование и възможност за професионално израстване.
            Обръщам се към Вас с пожелание да чуете повече мнения, да подходите разумно и да вземете ново и надеждно решение. Спрете посегателствата срещу утвърдени и умни елементи в образованието!
            Надявам се, че с помощта на специалисти и подкрепени от обществеността ще спомогнете за напредъка на образованието и науката.
 
12.01.2018 г.                                     С уважение,
                                                                       проф. дгн Ангел Кунов
                                                                       Почетен гражданин на Враца
                                                           Носител на Почетния знак на СУ "Христо Ботев"                     
 
  

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer