Учениците от начален етап отбелязаха Деня на будителите

      По повод 1 ноември – Ден на народните будители , учениците от 1. а клас, с помощта на техните родители,  изработиха книга за книжовниците, просветителите и борците за свобода. Децата с интерес изгледаха презентация за народните будители и изпяха песен за тях.
    Mалките ботевчета- второкласници станаха членове на библиотеката към Читалище „Развитие“. Учениците научиха кои са будителите от Враца от г-жа Весела Пелова  -гл.експерт към Държавния архив. Г-жа Рада Любомирова - библиотекар в Читалище „Развитие“ разказа за българските просветители и книжовници. „Аз съм българче“ прозвуча в аулата на училището, изпълнено от всички второкласници.
      Третокласниците от група по интереси "Млад Краевед", по проект "Твоят час", с ръководител Наталия Андреева представиха рецитал и презентация посветена на Народните будители. Представиха книжки изработени от тях за живота и вдъхновяващия пример на великите български възрожденци.
Гости на тържеството бяха зам.-директорката Диана Томова, главен учител Нели Христова и г-жа Евгения Стоянова- учител в детска градина "Вълшебница".

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer