Обръщение на г-н Виктор Кръстев за Деня на будителите

Уважаеми учители от Средно училище „Христо Ботев“- град Враца,

Уважаеми будители и радетели за просвета и култура,

Уважаеми съграждани,

 

На 1 ноември - Денят на народните будители отдаваме почит към духовници и книжовници, вградили своя талант и дело в строителството на съвременна България. Този празник ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и историята. Вглеждаме се в любовта към родния край и Отечеството, към стремлението да живеем с идеали и себераздаване. Будителите на днешното време са хилядите просветни и културни дейци, учителите.

В нашата страна, учителите отдавна са били най-уважавани и почитани. Образът на учителя в продължение на много поколения винаги се е свързвал с източник на знания, практическа мъдрост, модел на морал и духовна топлина.

Искрена любов и уважение към своите учители, всеки от нас носи през целия си живот.

Днес образованието е една от най-важните предпоставки за качеството на живот. Човек се усъвършенства, учи през целия си живот, особено в днешния бързо променящ се свят. Ето защо ролята на ментор и учител е толкова необходима и значителна.

Образованието на младото поколение българи е огромна отговорност към обществото и държавата. От качеството на вашата работа зависи до голяма степен бъдещето на нашите млади хора, така че – и бъдещето на страната!

В този светъл ден аз искрено Ви пожелавам добро здраве, щастие, радост, професионални успехи. И най-важното, още по-талантливи, благодарни и успешни възпитаници!

Честит празник на всички съвременни будители!

 

 

 

С уважение,

Виктор Кръстев

Директор на Средно училище „Христо Ботев“-Враца

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer