За успехите на Румен Николов от 9.Б клас

Конкурсът “Изворът“ се организира и администрира от „Амекси“ ООД, а се възлага от „Кока-Кола България“ ЕООД, съвместно с Фондация „Заедно в час”. В него участваха ученици от различни градове в България. В пет етапа на конкурса участниците трябваше да отговорят на зададените задачи:
Първи етап - Наука и творчество: Сподели снимка на своя рисунка или връзка към авторско видео, опиши проведен от теб научен експеримент или представи друго научно/аристично начинание, в което си участвал.
Втори етап - Моят учител: Какъв трябва да бъде добрият учител
според теб? Опиши го с 5 качества :)
Трети етап- Моето училище: Опиши с до 50 думи своята идея за хубава промяна в училище и как ще я осъществиш.
Четвърти етап - Хоби/извънучилищни интереси: Сподели с думи, снимка или връзка към авторско видео какво обичаш да правиш извън училище – да слушаш музика, да играеш на игри, да спортуваш с приятели или?
Пети етап - Ваканция: Разкажи ни с до 50 думи как ще направиш лятната си ваканция ползотворна.
В трети и пети етап жури, съставено от учители на Фондация „Заедно в час“ в състав: Александрина Андреева, Изабела Владимирова и Златина Георгиева, определиха победителите за големите награди. Журито оценяваха отговорите по следните критерии:
1. Писмена грамотност (правопис и граматика от 2 до 6, като 2= повече от 10 грешки; 6 = между 1-3 грешки).
2. Поемане на отговорност (от 2 до 6, като 2 = не показва никаква съзнателност за собствена отговорност относно позитивна промяна или надграждане през лятото; 6 = напълно поема отговорност като посочва точни действия, с които ще спомогне позитивна промяна или собственото си развитие през лятото).
3. Целеполагане (от 2 = никакви критерии за ясно заложени цели; 6= ясно обяснени, реалистични цели с индикатори за проследяване в определен срок).
4. Мотивация (от 2 до 6, като 2= мотивацията не е ясна; няма отговор на въпроса 'защо' относно предложената позитивна промяна или планове за лятото; 6= ясно обоснована мотивация свързана с конкретното предложение и личната ангажираност на участника в предложената промяна/ летни планове).
За периода от 06.02.2017 г. до 26.06.2017 г.  участниците събираха точки както за себе си, така и за училищата, които са се включили в конкурса.
На 27.06.2017г. бяха обявени петте училища в България, които са събрали най-много точки през целия период на играта.
Средно училище „Христо Ботев“ град Враца се класира на 3 място и ще получи мултимедиен проектор и преносима интерактивна дъска.
„Виновникът“ за това е Румен Николов, ученик от 9б клас, който събра близо 10 000 точки, за да може училището ни да присъства в топ 5 на най-активните училища.
След третия етап на конкурса журито оцени Румен, който разсъждава по задачата „Опиши с до 50 думи своята идея за хубава промяна в училище и как ще я осъществиш“ и беше избран от журито на фондацията „Заедно в час“ да получи голямата награда - електронен четец. 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer