Медиите за нас

Патронен празник

На 30 май, петък, нашето училище чества своя патронен празник.

Откриване на учебната година

 На нашето училище е предопределено да носи товара на времето, да създава традиции, да диктува модата в просветното и образователно дело близо две столетия. Този модерен дворец на образованието, както сподели и министър Сергей Игнатов при посещението си при нас, е уникален и неповторим, единствен на територията на България.
         Добре дошли в пожеланото от Вас средно общообразователно  училище. Бъдете Ботевци и то ще стане любима територия за образование и щастливо осмислен младежки живот!
         Надеждите ни за новата учебна година са свързани с издигането и опазването на авторитета на СОУ "Христо Ботев" - Враца с постиженията в образователно-възпитателния процес.
         Обещаваме да опазим и надминем очакванията и Вашите надежди, драги родители и ученици, за модерно образование, уютна и здравословна среда и психоклимат в нашето училище.
         Да е спорна и успешна новата учебна година!
         На добър час, наше родно училище - училище с богато минало и проспериращо бъдеще!
Думите са от приветствието на директора на училището - г-н Виктор Кръстев по случай откриването на новата учебна 2013/2014 година. Произнесе ги на вълнуващо тържество, с неповторима украса, пред хиляди ученици, учители, родители и гости.

В първия учебен ден гости на училището бяха:

Образователен бизнес като предмет в училище /TV7 12 01 2013/

Във време на тежка икономическата криза гимназия "Христо Ботев" във Враца успя да изгради супермодерна кабинетна система за нов тип обучение

Нова учебна дисциплина се появи в българското училище - образователен бизнес. Директорът на най-голямата гимназия във Враца - Виктор Кръстев е убеден, че при добро управление на училищата може да се модернизира материалната база и да се привлекат повече ученици.

 

Въпреки икономическата криза, гимназия "Христо Ботев" във Враца изгражда супермодерна кабинетна система за нов тип обучение. Кабинетът по история прилича на една "машина на времето" и буквално пренася учениците в различни епохи. Тук те пият вода от възрожденска чешма, каквато има в Славейковата къща в Трявна. И това не е случаен избор, защото Петко Рачов Славейков и синът му Иван са били учители в гимназията във Враца.

 

За този уникален кабинет гимназията не е похарчила нито стотинка, защото вложените средства се върнали чрез увеличения прием на ученици.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer