2017/2018

Достойно представяне на Националния кръг на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018

На 13 и 14 април 2018г. в град Велико Търново се проведе Националния кръг на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018 организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Състезанието KGL осигурява възможност на всички ученици да покажат знанията си като единственото изискване е участниците да учат английски като чужд език и да се запишат за нивото съобразно с възрасти им.
Нашите участнички Михаела Володиева Нинова от VII б клас и Ейлия Донахю Давидова от VII г клас представиха достойно нашето училище сред повече от 300 ученици. 

Поредният спечелен трофей

Отборът на Средно училище "Христо Ботев", Враца е победителят на „Купата на Кока Кола“, 2018 в зона "Враца". Отборът постигна четири победи по категоричен начин, като на полуфинала победи отбора на ПМПГ "Св. Климент Охридски", Монтана. На финала тимът ни разгроми с 5:1 отбора на ППМГ "Акад. Иван Ценов", Враца. С това учениците ни придобиха правото да участват във финалния кръг на надпреварата на 08-10 април 2018г. в гр. Варна! Пожелаваме им успех!

проф. д-р Марин Русев изнесе лекция на тема "Китайският модел и съвременното цивилизационно развитие"

На 13.04.2018г., по инициатива на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти (АПГР ) и с любезното домакинство на Средно училище "Христо Ботев" се проведе открита лекция на тема "Китайският модел и съвременното цивилизационно развитие". Лектор беше проф. д-р Марин Русев, преподавател в СУ "Климент Охридски" и председател на АПГР. На лекцията присъстваха ученици от гимназиален етап и учители от област Враца. Проф.Русев сподели лични впечатления за бързото икономическо развитие, технологичния напредък на Китай и нарастващата му световна значимост.

В топ 10 на Националния кръг на Европейска олимпиада по статистика

Състезанието за България се състоя в два етапа, а учениците бяха разделени в две категории - ученици от Х - ХII клас и ученици от VIII - IX клас. Нашият отбор в състав: Иван Бърдарски, Ралица Иванова и Даниела Павлова от 8.а клас, обработи и анализира предоставените статистически данни за страната, за Северозападен регион и за област Враца и ги представи под формата на презентация.
Във втория етап презентации направиха 73 отбора от Категория А и 25 отбора от Категория Б.
Отборът на Средно училище „Христо Ботев“-Враца, под ръководството на г-жа Връбка Антонова, се класира на 8. място, изпреварвайки елитните математически гимназии: ПМГ „Баба Тонка“-гр. Русе, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“- гр. Варна, ПМГ "Св. Климент Охридски" – гр. Силистра и Професионални гимназии по икономика.
Училищното ръководство се гордее с постижението на своите ученици и им желае още много творчески успехи!

Лазаруване в Етнографския музей


Ученици от 9.б и 10.б класове, членове на клуб „Историческо наследство“, представиха народния обичай Лазаруване. Лазарски обредни  песни и наричания огласиха двора на Етнографския музей – Враца.
Благодарим  на екипа на ЕВК „Св. Софроний Врачански“ за съдействието при подготовката и провеждането на инициативата!

Честит Лазаровден!

Лазарки от Клуб "Родолюбие" при Средно училище "Христо Ботев" град Враца, с ръководител г-жа Малина Тодорова.

Най-добри във викторина

Отборът на малките ботевчета от III клас достойно представи училището на Общински кръг на викторината "Чети! Сподели! Бъди крачка напред!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer