2017/2018

Покана за Обществен съвет

Ръководството на Средно училище „Христо Ботев“ - град Враца
кани всички представители на родителите,       излъчени на първия етап от процедурата по избор на състава на Обществения съвет към училището на събрание на 25 октомври 2017 г. от 17,30 часа в аулата на училището при следния 
Дневен ред:
 
1.                   Избор на членове и резервни членове за Обществен съвет при Средно училище „Христо Ботев“ град Враца.
 
2.                      Запознаване с дейността на Обществения съвет и организация на работа.
 

 
 
 
 
 
 

I-во място за футболният отбор, 5-7 клас, на Средно училище "Христо Ботев"- гр. Враца

Футболният отбор (5-7 клас) на Средно училище "Христо Ботев"- гр. Враца стана шампион, в своята възраст, на Общинското първенство по футбол от Ученически игри 2017-2018г.. На финала отбора спечели с убедителен резултат 6:1 срещу тима на ППМГ "Акад. Иван Ценов"-гр. Враца. С тази победа си завоюха правото да участват на Областния етап на първенството.

Ботевци се срещнаха с журналиста Петър Пунчев

Младите таланти от литературния клуб „Ботевци” участваха в среща с журналиста и писателя  Петър Пунчев. На 10.10.2017 г. в Регионалната библиотека „Христо Ботев“ – Враца известният радиоводещ на „Хоризонт“ и основател на FM+ представи втората си книга „Вие сте тук”. В нeя Пунчев жанрово преплита елементи на пътеписа, есето, разказа, публицистичния коментар, беседата и ретроспективно проследява родословието си до Славейковия род и известни баташки фамилии. Забебижителни са портретните ескизи на световноизвестни личности като Мая Плисецкая, Вл. Висоцки, Мистер Сенко и други.
„Бъдете на точните места с правилните хора, не се отказвайте от мечтите си и не недоволствайте без причина“ – това бяха основните послания, които Петър Пунчев отправи към „Ботевци”. Изправени пред предизвикателството да си разменят ролите, Владимира и Михаил седнаха до журналиста и му зададоха „неудобни“ въпроси за поезията, за перспективите на журналистическата професия и основанията за национална гордост днес. Пунчев определи добротата, самовзискателността и грамотността като ключови ценности, които младият човек трябва да култивира в себе си .
Проявата е част от дейностите по проекта „Твоят час“.
 
http://www.libvratsa.org/?cat=5

За четвърти път нашите ученици са първенци по мини футбол

На 05.10.2017г. се проведе турнир по мини футбол за девойки организирано от Българска Асоциация по Мини Футбол- Враца. На турнира участваха ученици от почти всички училища във Враца. След оспорвани двубои, учениците от Средно училище "Христо Ботев" - Враца, заслужено завоюваха първо място, под ръководството на Вилма Дамянова.
 

Училищно състезание по речеви умения на английски език в Средно училище "Христо Ботев"- Враца

На 05.10.2017 г. се проведе училищното състезание по речеви умения на английски език. Темата, по която работиха учениците  “Correction does much, but encouragement does more”  им даде възможност в пет минути да изразят своите мисли, да дадат примери и да убедят журито в правотата на аргументите си.
Участие взеха учениците от 7 клас – Ейлия и Мария; от 9 клас Радина; от 10 клас Николай, Искра и Кремена и Тихомир  от 12 клас.
Да представят училището на общинския кръг се класираха – Ейлия Донахю от 7б и Искра Душкова от 10 б клас.

Ученици от Средно училище „Христо Ботев“- Враца отбелязаха Деня без загинали на пътя

21.09.2017г. е Ден без загинали на пътя. Ученически патрул от Средно училище "Христо Ботев"- гр. Враца осигури безопасно преминаване на пешеходните пътеки около училище.

29 септември – Европейски ден на спорта

Учениците и учителите от Средно училище “Христо Ботев“ – Враца отбелязаха Европейския ден на спорта с мероприятието „Активно междучасие“.

График за провеждане на родителски срещи- м. октомври 2017г.

Средно училище „ Христо Ботев“ - Враца
Г Р А Ф И К за провеждане на родителски срещи  - м. октомври 2017 год.

Клас дата час
 1-а 16.10.2017 18:00 часа
1-б 24.10.2017 17:30 часа
2-a 24.10.2017 17:30 часа
2-б 24.10.2017 17:30 часа
2-в 24.10.2017 17:00 часа
3-а 12.10.2017 17:30 часа
3-б 26.10.2017 17:00 часа
3-в 12.10.2017 17:30 часа
4-а 18.10.2017 18:15 часа
4-б 26.10.2017

Млади изследователи от Средно училище „Христо Ботев“ град Враца участваха в мащабен проект на БАН

В периода 5-8 септември  2017г.  Добрил Тошев, Мария-Магдалена Паскова, Борислава  Борисова, Мария Петрова - ученици от 10 клас  и учителите Мария Йолова - биолог и  д-р Цветелина Ценова – географ  взеха участие в Пътуващо училище за карста. Този проект е инициатива на специализирана образователна стратегия  ProKARSTerra – Edu, разработена от Експерименталната лаборатория по карстология на НИГГГ-БАН в международно сътрудничество и е част от образователната концепция „Учене през целия живот“. В проекта участваха пет училища от цялата страна. Участниците посетиха много карстови обекти  в района между Ловеч и Велико Търново като пещерите: Бачо Киро, Еменска,  Андъка, Деветашка, Голяма Гарваница, Проходна, Съева Дупка, Черната пещ, водна пещера Водопада и Урушка Маара; водопадите: Крушунска бигорна каскада и Вара; понорите на р.Вит, ждрелото на р.Негованка, карстово блато Ирманов гьол и др. Бяха проведени много дискусии, теренни наблюдения и измервания, като учениците участваха във всички практически дейности. Учениците получиха сертификати за преминато обучение по карстология.
Ръководителят на групата д-р Цветелина Ценова, заяви че отборът на Средно училище „Христо Ботев“ град Враца  ще участва  в конкурс на Академията посветен на карста и в научната конференция в началото на 2018г.

https://www.youtube.com/watch?v=Lul9xqbz49w&feature=player_embedded

Учениците и екипът на Средно училище "Христо Ботев"- гр. Враца активно се включиха в Националната кампания "Да изчистим България заедно!"

 Желаещите се явиха в База 2 на 16.09.2017г. в 10:00 часа. Ръкавици и чували бяха осигурени от училището. Районът, който беше почистен е от База 2 на Средно училище "Христо Ботев"- гр. Враца до Дом за стари хора „Зора“.
Ръководството и лично директорът г-н Виктор Кръстев благодари на всички, включили се в инициативата. Специални благодарности на: Габриел Делянов Георгиев, Денислав Веселков Денков, Теодор Георгиев Тодоров от 7а клас и Велика Петкова; Никола Насков Николов, Теодора Людмилова Тодорова, Паола Пиер Желязова, Светослав Алексеев Петров от 6г клас и Гергана Комитска, Изабела Христова Велчева, Кремена Красимирова Рашева и Васко Цонков, Виолета Злидолска и Теменужка Николова.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer