2013/2014

Признание и награди за участниците в Програмата за патриотично възпитание

На 25.06.2014г. в РИМ, Враца се състоя тържествено закриване на Програмата за патриотично възпитание на община Враца за 2013-2014 учебна година.
            В художествената галерия на РИМ участниците в Програмата от СОУ »Христо Ботев» - учениците от 8 б клас Михаил Митев, Мелани Маринова, Петя Василева, Никол Колева, Дейвид Кременски, Алекс Росенов, Албена Георгиева, Александър Жеков, Любомир Злидолски, Кристин Петкова и тяхната ръководителка г-жа Малина Тодорова бяха наградени от г-н Красимир Богданов - заместник кмет по образование, култура, спорт и туризъм с дипломи и тениски с логото на Програмата.
            Тържеството завърши със снимка на всички участници и общата увереност за още вълнуващи мигове и придобиване на нови знания в бъдещите мероприятия по Програмата за патриотично възпитание през следващата учебна година.

Дипломира се Випуск `2014

112 наши ученици са придобилите право да получат диплома за средно образование. С огромно удоволствие можем да се похвалим с факта, че 50 от тях се дипломират с отличен успех и грамота от училището.
         10 от нашите отличници са с успех над  5,80 и са наградени с парична награда, любезно предоставена от училищното настоятелство.
         Костадина Златунова е наградена с почeтен знак - плакет на училището, за отличен успех от курса на обучение в гимназиален етап, за особени заслуги към развитието и утвърждаването на престижа и авторитета на училището.
         Виктор Стоянов и Калина Икономова са наградени с почетен знак - значка, за отличен успех и участие в национални форуми с принос за развитието и утвърждаването авторитета на училището.

http://tv.rimex-ltd.com/?p=50481

Пореден успех за отбора по гражданска защита


На 11 и 12 юни  2014 година в град Монтана се проведе  XII Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации".
        Нашият отбор се представи отлично и се класира на четвърто място в страната, измежду 28 отбора.
         В отбора  участваха Любомир Злидолски от 8.б клас, Явор Георгиев, Йоанна Точевска и Алисия Деянова от 8.а клас. Четиримата проявиха смелост, търпение, показаха знания и умения за адекватна реакция в застрашаващи живота ситуации. 

Награда в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка"

Десислава Славчева от IX б клас спечели първо място в раздел „Медийни презентации” IX-XII  клас на VIII Национален ученически конкурс „Куба – далечна и близка” 2014г. Презентацията  на Десислава, озаглавена  „Алисия – легендата на кубинския балет”, проследява творческия път на световноизвестната Алисия Алонсо, основателката на кубинската балетна школа. Алонсо покорява сцените на „Метрополитен” и  „Болшой театър” с ролите на Жизел и Одета/Одилия. Малко известен факт е, че считаната за една от най-великите примабалерини на ХХ век почти ослепява на двадесетгодишна възраст и изгражда феноменалната си кариера с воля и сила на духа.
Деси и консултантът  на разработката Диана Николчева ще присъстват на награждаването, което ще се състои на 17.06.2014 г. в Посолството на Република Куба. Организатори на конкурса, включен в Националния календар за извънкласни дейности, са Асоциацията за приятелство “България – Куба”, СБУ, Националният дворец на децата, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти,  Министерството на образованието и науката и др.
 

Ботевци защитиха отново честта на училището си

Два отбора от шестите класове участваха в Общинското състезание “Истината е свята, свободата е мила” на 30 май в РБ “Христо Ботев”. Състезанието протече в три кръга и след оспорвана надпревара нашите ученици заеха първо и трето място сред шестте отбора.
Отборът, заел първо място, включва учениците: Хелън Христова, Кремена Красимирова и Стилиян Димитров
Отборът, заел трето място е в състав: Александра Вутова, Ралица Въльовска и Иван Дургам Ал Сафар.
Отборите подготви Илона Данковска.

Ботевци заеха призовите места в XIX-я ученически литературен конкурс "Емилия Александрова" 2014 г.

Силното творческо присъствие на талантите от СОУ „Христо Ботев” в ученическия литературен конкурс "Емилия Александрова" бе потвърдено и тази година. Журито в състав: Красимир Данов, Галина Ганова и Яна Кременска отличи представителите на нашата гимназия  и  в двата раздела на конкурса – за поезия и проза.
Организиран по волята на дарителя Върбан Павлов в чест на 24-ти май Ден на славянската писменост и култура, конкурсът вече две десетилетия събира в читалище „Развитие” младите врачански дарования в областта на художественото творчество.
Награди получиха:
В раздел „Поезия”: 
Първа награда - Дарена Дилчовска – IX б клас                                         
Втора награда - Александър Петров – XII г клас                                            
В раздел „Проза”:
Първа награда - Дарена Дилчовска - IX б клас                                     
Трета награда - Данаил Дамянов – VI в клас
Грамоти за участие: Алекс Ценов от IX г клас, Богомил Илиев от IX б клас, Десислава Вълова VI в клас.
 
http://chitalishte-vratza.com/bg/bibliotekata-obyavyava-konkurs-za-ese1/#.U4udo-N_tbw

Патронен празник

На 30 май, петък, нашето училище чества своя патронен празник.

24 май

Днес, 24 май – националният празник на българската просвета и култура бе особено тържествен за първокласниците на нашето училище.
Днес те получиха своите удостоверения за завършен първи клас и сертификати за постиженията си по английски език от директора на СОУ „Христо Ботев“ – Враца - господин Виктор Кръстев.
Малките ученици, заедно със своите родители и учители се включиха в шествието, посветено на празника.
Пред паметника на светите братя Кирил и Методий по традиция кметът на Община Враца – инж. Николай Иванов връчи награди на изявени дейци в областта на  образованието, науката и културата.
С наградата Учител на годината, за своите професионални постижения, бе удостоена госпожа Мария Димитрова – старши начален учител.

Завърши Випуск 2014

Стотина млади хора от 107. випуск в историята на Врачанската гимназия казаха "Довиждане" на училището, за да поемат по пътя на своите мечти.

Младостта и Красотата се виждат на снимките.
Вълнението, споделено с много гости, близки и приятели.
Но снимките не показват словата - топли, истински, незабравими.

Косето от 12б:

Ще променим събитията на времето

за да значат нещо те за нас

и гледайки назад във спомените да си кажем :

"Променихме онзи час!"
във който всичко се рушеше

и принципите бягаха в мъглата

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer