• warning: Creating default object from empty value in /home/hristob/public_html/2012/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/views.module on line 1118.
  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 1148.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 599.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 599.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 181.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/hristob/public_html/2012/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 136.

Начален етап

Лятна екоакадемия отвори врати в СУ „Христо Ботев“- гр. Враца

На 18 юни 2018г. в Средно училище „Христо Ботев“- Враца, по време на лятното училище за бъдещи първокласници започна лятна екоакадемия с г-жа Гергана Комитска – учител по биология. Първокласниците се запознаха с важността на водата за живота на Земята. Децата рисуваха обитателите на морското дъно и  направиха изложба с помощта на учениците от прогимназиален етап.

23 април – Международен ден на книгата

От 1995 година светът отбелязва международния ден на книгата – 23 април.
Титлата "Световна столица на книгата" се присъжда от ЮНЕСКО за пръв път през 2001 година на Мадрид и оттогава всяка година един световен град получава това звание заради отдадеността си на каузата на книгата, четенето, създаването и достъпа до книгите – чрез библиотеки, книжарници, издателства, образователни институции и всички дейности, свързани с това чудо на човешката цивилизация.
Гръцката столица Атина е обявена за Световна столица на книгата за 2018 г.
Учениците от начален етап в нашето училище с интерес се включиха в инициативата, като четоха заедно малки и големи. С любопитство малките първокласници от 1.а клас посрещнаха г-жа Емилия Маньовска, която им донесе книжки и енциклопедии от различни автори. Заедно с учениците от 4.а клас те се потопиха в чудния свят на книгите. Любими книжки споделиха с приятели и учениците от 3.а и 2.в клас.
Интересен урок малките ученици от 1.а клас получиха и от батковците и какичките от 3.в клас. Те им показаха написана от тях енциклопедия, научиха ги  как да търсят факти в книгите и как да разказват за тях.

Най-добри във викторина

Отборът на малките ботевчета от III клас достойно представи училището на Общински кръг на викторината "Чети! Сподели! Бъди крачка напред!

Ученици от начален етап отбелязаха Никулден

Никулден е един от важните православни празници. Посветен е на Свети Николай Мирликийски , който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.

Днес учениците от 3 ,, а" разказаха предания и легенди за Свети Николай Чудотворец и заедно с учениците от 2 ,,а" клас изработиха своите цветни рибки посветени на празника.

Ученици от начален етап отбелязаха Деня на християнското семейство

С много емоция учениците от II- в клас представиха пред своите родители, баби и дядовци песни и стихчета за семейството. С интерес децата проследиха спомените от детството на баба и дядо.
Учениците от IV-б клас изненадаха своите родители със  стихотворение, сътворено от самите тях,  посветено на семейството.
Всяко семейство получи подарък картички и грамота за всеотдайните грижи.

Бронзов медал по борба

На 16 и 17 март 2017г. в гр. Сливен се проведе Републиканско първенство по борба. 
Антонио Илиев Христов от IV б клас спечели бронзов медал.
Гордеем се с него и му желаем още много победи в спорта!

С „Кулинарни нинджи в училище“ Средно училище „Христо Ботев“ град Враца е единственото училище в страната спечелило проект!

„Кулинарно междучасие - Манджицу“ е проект, който има за цел по забавен и интересен начин да  запознае децата от 1-ви до 4-ти клас с основни теми от здравословното и балансирано хранене. Паралелно с това проектът цели да мотивира децата да споделят наученото у дома и да се включват по-активно в приготвянето на храната заедно с родителите си.
В края на 2015 г и началото на 2016 г голяма хранителна верига посети общо 3 училища, а през ноември 2016 г. гостува в още 5. Сред получените кандидатури до 07.10.2016 г. се селектират пет училища, в които „Кулинарно междучасие – Манджицу“ гостува, сред които е и Средно училище „Христо Ботев“-Враца. През ноември 2016 г. проектът е реализиран в тези В рамките на проекта всяка кулинарна нинджа разбра как здравословното ястие може да е вкусно и лесно за приготвяне и че готвенето с мама и татко вкъщи е забавно и приятно!
Едно от всички 8 посетени училища имаха възможността да кандидатстват за финансова субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих в училището.
В рамките на проекта „Кулинарно междучасие Манджицу“ хранителната верига награди Средно училище „Христо Ботев", гр. Враца с 10 000 лева за подобряване на зоните за спорт и отдих на територията му.
Средно училище „Христо Ботев“ във Враца спечели с подробно разработен проект за изграждане на фитнес площадка с уреди и зона за отдих с пейки и дървета в своя двор. Освен това, училището се ангажира с подготовка на информационни материали за балансирано хранене и с изграждането на спортна площадка, благодарение на която учениците да придобият още знания за безопасно движение по пътищата и колоездене в градска среда.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer