Олимпиади, състезания, конкурси

Отлично постижение на Михаил, 12б. клас по философия

Ученикът Михаил Орлинов Митев от 12. б клас на Средно училище "Христо Ботев"-Враца е единственият ученик от област Враца класиран за Националната олимпиада по философия, която ще се проведе на 23-25 март 2018г. в гр. София.
Училищното ръководство му желае успешно представяне!

Постижения по статистика

Отбор от трима ученици на СУ „Христо Ботев“ – Враца взе участие в Националната олимпиада по статистика и се класира за втори етап. Отборът е единствен от област Враца и със своите постижения прослави областта.
Иван Бърдарски, Ралица Иванова и Даниела Павлова се обучават в 8а клас, профил Природоматематически, с профилиращи предмети Биология и здравно образование и Химия и опазване на околната среда, а тяхната подготовка се дължи на Връбка Антонова.

Успех за Иван и Преслав от VIIа клас на олимпиадата по астрономия

Иван Бърдарски и Преслав Панков от 7а клас се класираха за националния кръг на олимпиадата по астрономия.
Гордееем се с тях и им пожелаваме достойно представяне на предстоящата олимпиада!

Голям успех на Ивон от 12б

Ивон Емилова Цветанова, ученичка от 12б клас, е класирана за националния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Нашето училище се гордее с талантливите си ученици, а на Ивон пожелаваме достойно представяне на предстоящата олимпиада!

Резултати от вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски език на Кеймбридж училищата

 

Име, презиме, фамилия Ниво Общ брой точки Максимален брой точки
1 Деница Георгиева Сираковска Movers 29 45
2 Ивана Георгиева Пекова Movers 29 45
3 Кристиян Ивов Конов Movers 27,5 45
4 Искрен Илиянов Николов Movers 21 45
5 Викторио Георгиев Николаев Movers 15 45

 

Име, презиме, фамилия

Александра от 9а - пета на Националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование.

Да достигнеш до национален кръг на олимпиада - това е значително постижение. 
А Александра Калинова е на пето място в своята възрастова група, пета сред шейсетте най-добри млади биолози в страната. Това е изключителен успех. За втора поредна година Алекс показа висока класа в избраната от нея наука.
Какво ли ще чуем за нея след години!?
Браво, Алекс!
Горди сме с теб! Радваме се, че един от Нас го е постигнал!
Много успехи и занапред!

Какво казва Алекс?
"За мен биологията се превърна в нещо много повече от наука, нещо много естествено и близко до мен.
Олимпиадата е не просто състезание, а дълъг път, който трябва да извървя, за да получа плодовете на своя труд.
Изключително съм признателна на своя преподавател по биология Ирена Захариева, с която вложихме изключително много труд и всеотдайност в това начинание и която ми помогна да постигна всичко дотук и да порасна още малко.
Благодаря Ви, г-жо Захариева!"

Резултати от вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски език на асоциацията на Кеймбридж училищата, 21.02.2015г.

 

Име, презиме, фамилия Ниво Общ брой точки
1 Христо Павлинов Кирилов Starters 19 / 35
2 Рени Мирославова Тронкова Starters 13
 

 

Име, презиме, фамилия Ниво Общ брой точки
1 Кристиян Ивов Конов Movers 22 / 50
2 Тонислав Кирилов Йорданов Movers 22
3 Деница Георгиева Сиракова Movers 21
4 Ивана Георгиева Пекова

Седем ботевци са финалисти в "Цветна олимпиада"

Огромен интерес предизвика националната образователна инициатива "Цветна олимпиада", в която СОУ "Христо Ботев"  участва за пръв път. На 23 октомври аулата на училището едва побра всички желаещи, наложи се някои ученици да бъдат върнати, защото нямаше достатъчно материали. 42 бяха участниците по български език и литература, 36 - по английски език, 24 - по математика. Отделно в кабинета по информатика се състезаваха още 12 ученици. Според регламента на състезанието от всяка област се избира само по един ученик от съответния клас. Комисиите по отделните предмети провериха и оцениха работите и класираха общо 15 ботевци за областния кръг. Областната комисия пък определи 7 от тях за финалисти.
            Тържественото награждаване на победителите се състоя на 28 октомври 2014 г. в Драматично-кукления театър. Грамотите и предметните награди бяха връчени от кмета на община Враца инж. Николай Иванов, посланика на Република Хърватия и други известни личности. Градусът на настроението  повишиха популярните членове на Сдружение „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо и световният шампион по бийтбокс Печенката. В края на проявата те заедно с председателя на Сдружението инж. Димитър Куцаров връчиха купите на училищата с най-активно участие в съревнованието. СОУ "Христо Ботев" зае второто място след ПМГ.

Няма препятствия пред любовта към географията!

За пръв път нашето училище ще бъде представено не от един,а от двама ученици на Националния кръг на олимпиадата по геграфия. Едно голямо БРАВО за Преслава Кузова от 7а и Йохан Панев от 9в! Те са двама от общо тримата участници от Врачанска област, като показаха блестящи резултати на Областния кръг – Йохан е с най-добър резултат в страната във възрастова група 8-10 клас, а Преслава е трета сред седмокласниците. Благодарности за упоритостта и постоянството, за труда и амбицията, и успех в Русе!

Отново първи в областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация

Седмокласничката Христина Ангелова Ангелова единствена от област Враца спечели право за участие в Национална олимпиада по История и цивилизация.
 
          За четвърта поредна година седмокласник от СОУ ”Христо Ботев”, Враца печели първото място в областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация. След Николай Илиянов /дн. Xб клас/, Йохан Панев /дн. IX в клас/, Дарена Дилчовска /дн. VIIIб клас/, Христина Ангелова Ангелова от VII“а“ клас и тази година ни зарадва с най-висок резултат сред участниците в областния кръг на олимпиадата и единствена от област Враца получи най-висока оценка от Националната комисия. Така според регламента Христина има право да участва в националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация, който ще се проведе на 27-28.04.2013г. в град Благоевград.
         Ръководството на училището и нейната преподавателка по история г-жа Малина Тодорова, изразяват своята благодарност за усърдието и амбицията на своята ученичка. Браво, Хриси и успех в Благоевград!  

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer