Олимпиади, състезания, конкурси

В десетката сме на Републиканското първенство по приложно колоездене

Отборът на училището по приложно колоездене се класира на осмо място на Републиканския шампионат на 11 и 12 май 2018 година в с. Челопеч. Училището бе наградено с нов велосипед за нуждите на Клуба по приложно колоездене. Учениците се подготвяха под ръководството на г-н Генади Димитров.
Ръководството на училището поздравява отбора за престижното класиране и пожелава ан учениците нови успехи!

Математически успехи

Гергана Георгиева Пащрапанска от 2в клас е носител на бронзов медал и грамота за 3.място във Великденското математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България.
Училищното ръководство поздравява Гергана за победата!
Успех в покоряването на математиката!

За втора поредна година ботевци участваха в Национална олимпиада по астрономия

От 4.05.2018г. до 6.05.2018г. в гр. Кърджали се проведе XXI Национална олимпиада по астрономия. Учениците: Виктория Симеонова от 7д клас, Радина Драгошинска от 7б клас, Иван Бърдарски и Преслав Панков от 8а клас с ръководител Благовеста Гладнишка се класираха за националния кръг на олимпиадата и попаднаха в списъка на най- добрите астрономи във възрастова група 7-8 клас. Гордост за нас е, че от 42 участници от цялата страна в тази възрастова група, четирима са представители от нашето училище. Поздравяваме ги за постижението и им пожелаваме бъдещи успехи!

Поредна награда от литературен конкурс

Поздравления за единадесетокласничката Пепа Тотева Петкова от литературния клуб "Ботевци", която е отличена с III награда в категория ПОЕЗИЯ - III възрастова група в Националния литературен конкурс на тема „Чудо до поискване” на XX Национален Фестивал на детската книга - Сливен. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на на 10 май 2018г. /четвъртък/ от 10:30 ч. в Драматичния театър „Ст.Киров”-Сливен. Пепа е сред отличените във втора възрастова група, категория „Поезия“ на петия юбилеен Национален литературен конкурс „Стамен Панчев”, организиран от Дружество „Орханиец” и Сдружение на литературните творци „Ст.Панчев” Ботевград. Нашата поетеса получи грамота и книги, осигурени от дружество „Орханиец” и дружество "Стамен Панчев", а стиховете ? ще бъдат включени в алманах с най-добрите творби.

Отново повод за гордост

На XIV Национална олимпиада по география и икономика в град Стара Загора, СУ "Христо Ботев" ще бъде представено от Димитър Иванов Димитров от 8в клас. Успех и още много географски върхове на Митко и неговият ръководител д-р Цветелина Ценова.

Успех за малките ботевчета!

Отборът на малките ботевчета - първокласниците от Средно училище "Христо Ботев" - Враца е на първо място в турнира по лека атлетика „Врачански лъвчева“, а отборът на второкласниците се класира четвърти.
Поздравления, лекоатлети!

Учим се да бъдем достойни граждани!

На 13 – 15. 04. 2018 г. в град Русе се проведе XI Националната олимпиада по гражданско образование.
До заключителния национален етап достигнаха Кристина Мирославова от 1.а клас и Белослава Бойчева от 4.б клас.  Въпреки силната конкуренция, двете ученички представиха достойно училището и получиха сертификати и книги от МОН. Малката първокласничка получи 185, 5 точки от 200 възможни и се класира шеста.
За областния кръг бяха класирани още Иван Иванчев от 1.а клас, Рая Миленова от 4.б клас, Димана Андреева, Деница Тончева и Гергана Кунчева от 4.а клас.
Интересно, забавно и удовлетворяващо! Така описват талантливите ни ученици работата си в групата по гражданско образование и се трудят с голямо желание.
Ръководството на училището и техния ръководител госпожа Мария Димитрова им пожелават нови успехи!

Достойно представяне на Националния кръг на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018

На 13 и 14 април 2018г. в град Велико Търново се проведе Националния кръг на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018 организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Състезанието KGL осигурява възможност на всички ученици да покажат знанията си като единственото изискване е участниците да учат английски като чужд език и да се запишат за нивото съобразно с възрасти им.
Нашите участнички Михаела Володиева Нинова от VII б клас и Ейлия Донахю Давидова от VII г клас представиха достойно нашето училище сред повече от 300 ученици. 

В топ 10 на Националния кръг на Европейска олимпиада по статистика

Състезанието за България се състоя в два етапа, а учениците бяха разделени в две категории - ученици от Х - ХII клас и ученици от VIII - IX клас. Нашият отбор в състав: Иван Бърдарски, Ралица Иванова и Даниела Павлова от 8.а клас, обработи и анализира предоставените статистически данни за страната, за Северозападен регион и за област Враца и ги представи под формата на презентация.
Във втория етап презентации направиха 73 отбора от Категория А и 25 отбора от Категория Б.
Отборът на Средно училище „Христо Ботев“-Враца, под ръководството на г-жа Връбка Антонова, се класира на 8. място, изпреварвайки елитните математически гимназии: ПМГ „Баба Тонка“-гр. Русе, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“- гр. Варна, ПМГ "Св. Климент Охридски" – гр. Силистра и Професионални гимназии по икономика.
Училищното ръководство се гордее с постижението на своите ученици и им желае още много творчески успехи!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer