Награди

Три награди от ХVIII Национален поетичен конкурс „Любовта...”

Три поощрителни награди спечелиха младите ни поети от литературния клуб „Ботевци“  в завършилия ХVIII Национален поетичен конкурс „Любовта...”. Стиховете на Елизабет Валентинова от 10 А клас, Симона Колева, 11 А клас и Пепа Петкова от 11 В клас получиха висока оценка от 3-членното жури. На литературния клуб бе присъден диплом за достойно представяне.
Конкурсът се организира ежегодно от Младежки дом – Враца по случай 14 февруари – Деня на влюбените от Младежки дом – Враца
Награждаването на отличените творби се състоя на 23 февруари 2018 година от в Младежки дом –Враца. Победителите получиха грамоти и парични награди.
Участието в конкурса  е дейност в рамките на проекта „Твоят час“.
 

Пет награди за „Ботевци“ от ХХI-я Национален конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства Варна 2018

Пет награди завоюваха младите творци от литературния клуб „Ботевци“ от завършилия ХХI Национален конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства Варна 2018. Нашите поети и писатели се конкурираха със 183 връстници от 30 населени места, представили над 300 творби с любовна тематика.
Поздравления за ботевците:

  • Михаил Орлинов Митев – XII б клас  - III място, раздел „Проза“, Втора възрастова група IX-XII клас  з
  • Велимира Ценева Ганчева, XI в клас - Специалната награда на Националния дворец на децата за
  • Анна Николаева Иванова, XI а клас - Поощрителна награда, раздел „Проза“, IX-XII клас 
  • Симона Николаева Колева,  XI а клас - Поощрителна награда, раздел „Проза“, IX-XII клас 
  • Специалната награда за учител- наставник , раздел „Литература“ e за Диана Николчева

Журито беше в състав: Станислав Пенев – поет, член на СБП, Радостина Благоева – поетесата, член на СБП и писателят Атанас Стойчев.
Награждаването на победителите ще се състои на 17-02-2018г. в град Варна.

http://www.odk-varna.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B...

 http://www.tv-vratsa.bg/bg/literaturen-klub-botevtsi/
 

Първо място в конкурс на тема „Общество, закон, съд – очаквания и реалност”

На 08.12.2017 година ученици от Средно училище „Христо Ботев“ – Враца посетиха Окръжния  съд във Враца по случай Деня на отворените врата.  Учениците имаха възможността да  разгледат съдебната палата и да се запознаят отблизо  с дейността на съда,  Магистратите проведоха дискусия с учениците на тема „Обществени очаквания и реално правосъдие“. В рамките на събитието  на специална церемония бяха връчени награди за най-добри есета на изявени ученици. Конкурсът на тема „Общество, закон, съд – очаквания и реалност”,  събра 20 произведения на талантливи деца.
Първото място бе присъдено на Михаил Митев от 12 – Б на  СУ „Христо Ботев”.
 

 

Поредна награда за Робърт Николчев от 11в клас

На 30.04.2013 година Младежки дом- Враца обяви призовите места във фотоконкурса „Свят без граници”. На второ място е оценен възпитаникът на СОУ „Христо Ботев” – Робърт Николчев от 11в клас със снимки от Рила, а поощрителната награда взе Костадина Златунова за снимки с нейните връстници.

Отново призови места на нашите талантливи певци

Отново призови места на нашите талантливи певци в Шестия национален конкурс за млади изпълнители "Дико Илиев" 3-5 април 2012 година.
Наталия Петрова Харалампиева /12 в/ се класира на трето място с бронзов медал /71 точки/ във втора категория в раздeла за Поп и Джаз пеене в Национален конкурс "Дико Илиев".

2011 беше много успешна за Данчо от 12б

Знаете ли, че Йордан Петров Йорданов спечели злато от Европейското първенство по кик бокс. Той зае трето място в класацията на Община Враца за "Спортист на годината".
Данчо записа своето име на стената на славата на нашето училище.
От сърце му  желаем нови успехи в спорта и науката и бестяща професионална реалицация.

Коледни звездички


На 10.12.2011 г. в гр.Мездра се проведе турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички". Екатерина Иванова Костова и Денислава Ивайлова Георгиева от IIIа клас спечелиха златни медали. Гордея се с моите златни момичета.

Мариела Христова

  

Победихме в общинското състезанието “1000 причини да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ”

На 9 ноември в Регионална библиотека „Христо Ботев”, се проведе ежегодното състезание “1000 причини да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ”. Тази година то беше посветено на 134 – та годишнина от освобождението на Враца от османско владичество.
          Участниците от нашето училище бяха Белослава Методиева /V”в” кл./, Георги Горанов /V”в” кл./ и Мила Ганецовска /VII”г” кл./,с ръководители г-жа Малина Тодорова и г-жа Илонка Данковска. Отлично подготвени и изключително мотивирани, младите Ботевци предизвикаха задоволство в журито и заслужено признание от всички участници и зрители. За своите знания и начин на представяне те получиха най-високите оценки и безапелационно изпревариха и в трите кръга възпитаниците на другите врачански училища и тези от региона. Бела, Гошко и Мила станаха победители в състезанието!
 Ръководството на училището и техните учители им благодарят за тяхната упоритост, отговорност и ентусиазъм, които са гордост за нашето училище.  

134 години свобода
На 9 ноември учениците от историческите паралелки на СОУ „Христо Ботев” – град Враца взеха участие в официалното честване на 134-та годишнина от Освобождението на град Враца от турско владичество. Тържеството се проведе пред паметника „Вестителя на свободата”.
През погледа на историята...

Два златни и един бронзов медал за наши ученици

От 14.декември до 16.декември.2012г в Ботевград беше проведено Международно състезание по таекуон-до. Двама наши ученици взеха първо място – Емилия Емилова от VII в клас и Росен Борисов от V д клас. С бронзов медал си тръгна Виктория Евлогиева от VII а клас.
Честито! Гордеем се с вас!

Награда за рисунка

Хариета Христова от 7 в клас спечели четвърто място 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer