Образователен бизнес като предмет в училище /TV7 12 01 2013/

Във време на тежка икономическата криза гимназия "Христо Ботев" във Враца успя да изгради супермодерна кабинетна система за нов тип обучение

Нова учебна дисциплина се появи в българското училище - образователен бизнес. Директорът на най-голямата гимназия във Враца - Виктор Кръстев е убеден, че при добро управление на училищата може да се модернизира материалната база и да се привлекат повече ученици.

 

Въпреки икономическата криза, гимназия "Христо Ботев" във Враца изгражда супермодерна кабинетна система за нов тип обучение. Кабинетът по история прилича на една "машина на времето" и буквално пренася учениците в различни епохи. Тук те пият вода от възрожденска чешма, каквато има в Славейковата къща в Трявна. И това не е случаен избор, защото Петко Рачов Славейков и синът му Иван са били учители в гимназията във Враца.

 

За този уникален кабинет гимназията не е похарчила нито стотинка, защото вложените средства се върнали чрез увеличения прием на ученици.

 

Сега се прави проект за кабинета по биология, където бюрото на учителя ще представлява огромен аквариум с тропически риби. Дали тази екзотика няма да разсейва учениците, или ще повиши любопитството им, предстои да видим още тази година.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer