Открит урок по БДП

На 6 юни 2018 година, в База 2 на Средно училище „Христо Ботев“ град Враца, г-жа Мария Димитрова, проведе открито занимание по БДП с учениците от 5.в  клас на тема „Безопасно управление на велосипеда. Оказване на първа помощ на пострадал при пътен инцидент“.
Присъстващите наблюдаваха демонстрация на умения за безопасно управление на велосипед на площадката по БДП. Бяха проведени групови практически действия за оказване на първа медицинска помощ в три учебни пункта: при тежка травма, при нараняване на долен крайник, при нараняване на ръка и глава. Ученици от 7.б клас, обучени от училищните фелдшери Антоанета Цветкова и Славка Макавеева,  демонстрираха последователност от действия, които трябва да се извършват при оказването на долекарска помощ. След това петокласниците прилагаха на практика придобитите умения.
След заниманието г-жа Богдана Христова, старши експерт по природни науки в РУО – Враца, проведе тренинг с присъстващите учители и направи анализ на резултатите от тематичните проверки по БДП в училища от област Враца.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer