Коледен благотворителен базар

В последната учебна седмица за 2017 годината във фоайето на училището се проведе Коледен благотворителен базар. Инициативата се провежда ежегодно, като тази година се събираха средства за болно дете от 7. клас.

Първият ден от седмицата започна с Коледни работилници, в които учениците от начален етап, техните учители и родители изработиха сурвачки, картички и сувенири.

Идеята за добротворчество „прегърнаха“ и по-големите ученици. С голям ентусиазъм те приготвиха сладки и лакомства и с още по-голямо желание ги продаваха на своите съученици и учители.

Към мисията „Да правим добро“ се присъединиха и групите по интереси "Шарена палитра", "Пъстра китка" и "Екоартработилница" по проекта на МОН "Твоят час". Тяхното участие беше на 20 декември, когато отбелязахме християнския празник Игнажден. Вярва се, че на този ден започва преходът от старата към новата година и се изпълнява обредът "Полазване". Важно е какъв "полазник" ще прекрачи най-напред прага на дома. Ако е добър човек, ще е здрава и добра годината, плодородна и успешна.

"Средствата, които събрахме през седмицата ще бъдат дадени от сърце за лечението на болното дете! Дано ние сме добрият полазник в дома му! И дано Новата година му донесе здраве! " - казаха малките творци и техните ръководители.

Екипът на Средно училище „Христо Ботев“- Враца се гордее със съпричастността на всички, които се включиха по един или друг начин в благотворителната кауза! Радваме се да съобщим, че с общи усилия успяхме да съберем над 2700 лв и още веднъж си доказахме, че когато сме единни и помагаме, можем да променяме съдби!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer