Откриване на новата учебна година

Ето какво послание към учениците отправи в словото си г-н Виктор Кръстев – директор на училището:
 
        „ Скъпи ученици, драги колеги, уважаеми гости,
         Особено ми е приятно , че за 22- ри път аз имам честта да открия начало на учебна година. 15 септември се е превърнал с годините в значима дата от българския  празничен календар. Всяка нова учебна година е вълнуваща и неповторима  по свой начин, изправена пред прага на предизвикателства от всякакъв род. Нека не забравяме, че светът  е динамичен, по-различен от този, за който ни готвеха нашите родители и учители. Това е светът на глобалните предизвикателства, с които не само отделният човек, но и отделната държава не може сама да се справи.  А днешните деца са утрешните активни граждани на държавата и на света. Няма кой да ги подготви за отговорностите и предизвикателствата освен общите усилия на родители и учители.
         Скъпи наши ученици, вашите очаквания към нас са високи както в придобиването на знания в процеса на обучение, така и в  процеса на възпитание и изграждане на личността . Наблюдавайки случващото се в общественото пространство,  искам да погледнете в очите на своите учители и съученици и да видите доброто, за  да намерите подкрепата и правилното  разрешение на какъвто и да е проблем. Не допускайте никога да сте в една от двете позиции-насилник или жертва! Чудесно знам, че живеем във времето на парадоксите- патриотизъм е да пишеш грамотно, а  училището често се  превръща в панаир на суетата. Но вие, ученици, не променяйте идеалите си според ситуацията!
         Ние не може да знаем какви урагани или тайфуни с нежни имена ще ни връхлитат! Но търсейки заслоните,  подкрепата от близки хора: ще се спасим- несъмнено! В този смисъл нека благодарим на нашите учители, без които овладяването  на знания и броденето из житейските пътеки няма да е същото. Да, без тях нищо няма да е същото!
         За състоялия се диалог между учители и ученици говорят и  нашите постижения,  отличия в национални олимпиади и конкурси.
         Успешна и ползотворна учебна година! И такава ще е, сигурен съм, защото в спора се ражда истината- вие вървите гордо като удивителни, а понякога попрегърбени като въпросителни. Ние ви побутнем тук- там, сложим ви запетайка или точка, коригираме бройната форма, за да сте граматически верни. И така лексикално вречени се оказваме стилово единни, за да надмогнем и онова, което е изглеждало  недостижимо! Многоточие!
          На добър час! “

http://news.bnt.bg/bg/a/vv-vratsa-e-edno-ot-nay-moderni-uchilishcha-v-st...

http://news.bnt.bg/bg/a/nay-dobroto-uchilishche-e-vv-vratsa

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer